Start. Activiteiten. Jeugd&Jongeren. Diaconie. Organisatie. Onze kerk. Contact. ANBI. ANBI Diaconie.

| Kindernevendienst |  Chreche  | Dreumesdiensten |  New Generation |  Jubilate  |  Praatpaal  |  

Jeugd en Jongeren

Kindernevendienst

Gewoon kerkdienst voor kinderen (4 t/m 12 jr) naast de kerkdienst voor volwassenen. Hun eigen dienst, met dezelfde onderdelen als in de andere dienst, maar gebracht op een manier die voor hen begrijpelijk en boeiend is.


New Generation 12 tot 18 jaar
Een New Generation wordt wakker. Kerk is niet alleen om op zondagmorgen de wekker te horen die je naar de kerkbank stuurt. Inspiratie voor jouw leven doe je ook op door iets met elkaar te gaan doen.
Wat gaan we beleven? Wat gaan we doen? Waar gaan we naar toe? Wie gaat het doen?
Toch wel zaken die jou betreffen. OK, dan zorgen wij voor een trefpunt en jullie voor een onderwerp.
Jullie doen het, wij willen helpen.
Jeugdkoor “Jubilate”

Zin om te zingen? In een jeugdkoor is dat hardstikke leuk. Meedoen aan een musical, zingen in een andere kerk.  Plezier hebben met elkaar. Vieren, zingen en spelen kan bij Jubilate.

Dreumesdiensten

In de “diensten” volgen we steeds eenzelfde patroon. We beginnen in de klokkentoren en luiden de klok. De peuters vinden dit geweldig. Dan gaan we met een kringliedje op de grond op het kleed of kussens zitten.

We beginnen met het gebed:

“Waar ik ga of sta, daar bent U, o God bij mij. Ook als ik u niet zie, bent U erbij”.

Het verhaal wordt verteld door Tjitske; Ellen en Hanneke beelden het uit, meestal met poppenkastpoppen. We zingen liedjes die erbij horen. Dan komen de muziekinstrumentjes en maken we samen muziek, terwijl we weer wat liedjes zingen. We eindigen altijd met het zegenliedje van Elly en Rickert:“Ik zegen jou in Jezus naam”.

Alles bij elkaar duurt dit zo’n 30 minuten, lang genoeg voor deze peuters.

We gaan daarna samen koffie/thee fris drinken met wat lekkers erbij.

De kinderen spelen met elkaar en de ouders kunnen gezellig bijpraten.

Chreche bij de diensten
Het is altijd crèche als er kindernevendienst is, maar als iemand bij een andere kerkdienst oppas wil, dan kan dat in overleg met de crècheleiding. Er zijn altijd twee dames aanwezig bij de crèche. Voor de kinderen is er volop speelgoed om mee te spelen, bij mooi weer kunnen de kinderen ook naar buiten. Aan de crèche zijn geen kosten verbonden.

© Protestantse gemeente Oost-Souburg